Cinga Manga Funk, България

ЦИНГА МАНГА ФЪНК (България)
Ева Перчемлиева – вокал и перкусии
Ангел Демирев – китара
Петър Миланов – китара
Христо Минчев – бас китара
Кирил Добрев – барабани

Магията на циганската музика е безспорна. Тя е древна, чувствена, дълбока, очарова слушателя и носи красота. При Cinga Manga Funk тя е елегантно съчетана с джаз, фънк и прогресив рок.

Ева Перчемлиева започва музикалния си път с ударни инструменти в Музикалното училище в Бургас, а след това завършва Националната музикална академия в София с оперно пеене. Пяла е в много постановки във всички оперни театри в България, гастролирала е в Италия, Германия, Румъния, Украйна, Швейцария. Преподава оперно пеене в НМА „Панчо Владигеров“. През годините e участвала в много и различни проекти, свързани с рок и джаз. Многопосочните й вокални умения са уникални, а енергията, с която превзема сцената – неудържима. Неин е гласът на една от главните героини в изключително успешния филм „Голата истина за група Жигули“, включително и в песента „Няма да е днес“.

Ангел Демирев е роден в семейство на музиканти. Свързан е с китарата, откакто е станал на 5 години. Завършва Музикалното училище в Стара Загора с класическа китара. Участва в различни като музикална стилистика проекти (фюжън, народна музика,  различни източни номадски стилове и други) и постепенно изгражда свой специфичен самобитен стил. Сред музикантите, с които работи редовно, са Амин Мраихи, Стефан и Прабу Едуард, Рикардо Гамбатеса, Федерико Паскучи. Сценичното му присъствие е впечатляващо, усетът му за импровизация – изумителен и никой в публиката не остава безучастен. Някои от проектите с негово участие са Оркестъра Шака Зулу, РомаНено, квинтета на Теодоси Спасов, No-Mad Spirits.

Петър Миланов учи тамбура в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. През 2002 се присъединява към фолклорния ансамбъл „Филип Кутев“, където много се повлиява от композитора Георги Андреев. Добре познат е на публиката като част от оркестъра на Камен Донев, от дуото си с виртуозната гъдуларка Христина Белева и с аранжиментите си за албума Just Feel през 2017. Петър Миланов е поканен да свири в албума Бучимиш на композитора Петър Дундаков, заедно с Мистерията на българските гласове и Лиза Джерар от Dead Can Dance, както и в проектите Белонога с певицата Гергана Димитрова и GloBalKan заедно с Недялко Недялков, Владимир Кърпаров и Стоян Янкулов. 

Христо Минчев е завършил Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а класа по бас–китара на Александър Леков. През годините е свирил в най-различни проекти в сферата на джаза, блуса и поп музиката. Свирил е с именити български музиканти в различни сфери – Блус Трафик и Вили Кавалджиев, триото на Мирослав Турийски, Jimmy’s band, както и с Васил Петров, Цветан Недялков, Петър Салчев, Веселин Койчев. Преподава бас китара и контрабас в Университета „Паисий Хилендарски“ в Пловдив.

Кирил Добрев е подгрявал Prodigy при концерта им в България със своя електронен проект Fake. Барабанист, но и автор на идейната концепция и двигател на емблематичната група Булгара, с тях е бил на една сцена с Ал ди Меола, Били Кобъм, Дейвид Гарфилд, Милчо Левиев. От над 20 години пише музика и създава музикалния дизайн на филми и театрални постановки. Има Аскеер за оригинална музика за работата си по театралния спектакъл Дивите. Негова е музиката към филма Кецове, който е българското предложение за Оскар през 2012. Член е на Европейската филмова академия.