Джаз в града

За 25-та година лятото в Банско е джаз!

Градът отваря сърцето си за артистите и техните почитатели. Фестивалнитедни и вечери зареждат с музика и добро настроение площадите и улиците на града в полите на Пирин. И тази година Банско джаз фестивал ще зарадва ценителите и за любителите на джаза с класически и нови програми:

  • Всеки фестивален ден от 11:00 ч. в парка ще се представят музиканти и изпълнители от новото поколение на сцена Млади таланти
  • Всеки фестивален следобед от 18:00 ч. Джаз в града – потърсете по ул. Гоце Делчев „джаз точките“, където импровизации на участниците в „Джаз Академия Банско‘22“ ще ви заредят с настроение за вечерните концерти.
  • Концертите на главната сцена на пл. Никола Вапцаров започват в 20:00 ч. и покриват широки музикални територии с български изпълнители и с гости от Бразилия, САЩ, Индонезия, Унгария, Австрия, Германия, Нидерландия, Гърция, Израел и Украйна, включително и няколко специално създадени за Банско джаз фестивал проекти и колаборации.
  • Всяка фестивална вечер от 23:00 ч. джем сешън в Ginger Bar & Dinner – среднощен джаз с Ангел Заберски, Мишо Йосифов, Стефан Горанов и Шибил Бенев