Джаз академия

БАНСКО ДЖАЗ АКАДЕМИЯ

Уважаеми, млади джаз музиканти и изпълнители, каним ви да вземете участие в Джаз академия, която ще се проведе в рамките на „Банско джаз фестивал“. Джаз академията се организира от Асоциация „Фестивалите в България“ с цел да даде възможност на млади джаз изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си. Да се срещнат и учат от майстори на джаза от България и света, да се изявят на дневната сцена на Банско джаз фестивал, да създадат нови контакти и партньорства, така важни за професионалното израстване.

Програмата включва:

  • 7 дни по 2 майсторски класа дневно – с изтъкнати български музиканти и с международни звезди от голямата сцена на фестивала.
  • Участие с концерт на дневната сцена за млади таланти.
  • Пропуск за концертите на голямата сцена.

КОГА И КЪДЕ

Джаз академията ще се проведе от 6 до 13 август 2022 г в гр. Банско в рамките на Банско джаз фестивал 2022.

УЧАСТИЕ

За участие в академията могат да кандидатстват млади български и чуждестранни музиканти – от дуо до секстет, певци и инструменталисти. Участието е безплатно. ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ Всеки състав, желаещ да участва в Банско джаз академия, трябва да изпрати на jazzacademy@fest-bg.com. 1. Кратко представяне на проекта 2. Видео запис с изпълнение 3. 2-3 снимки от участия и/или изяви След селекция от авторитетно жури ще бъдете поканени за участие.

КАКВО ОСИГУРЯВАМЕ

В рамките на Джаз академия 2022 ще имате възможност за:
  • Участие в майсторските класове.
  • Участие с концертна програма на дневната сцена и Джаз в града с професионално озвучаване.
  • 7 нощувки.
Програмата за майсторските класове ще получите след потвърждение на участието ви. Срок за подаване на заявки за участие: 27 май.
ДЖАЗ АКАДЕМИЯ се провежда с подкрепата на Нов Български Университет: