Стани доброволец

Стани доброволец Вече четвърт век всяко лято джаз фестът в Банско качва някои от най-големите имена на българския и световен джаз на сцената в полите на Пирин. Тази година феновете на този звук ще се съберат в южния град между 5 и 12 август, когато наред с големите звезди от основната програма, ги очакват и млади таланти на дневната сцена. Състезания, арт ателиета и предизвикателства за цялото семейство допълват фестивалните активности и може би вече се досещаш, че тази мащабна организация е невъзможна без герои като теб.Вече четвърт век всяко лято джаз фестът в Банско качва някои от най-големите имена на българския и световен джаз на сцената в полите на Пирин. Тази година феновете на този звук ще се съберат в южния град между 5 и 12 август, когато наред с големите звезди от основната програма, ги очакват и млади таланти на дневната сцена. Състезания, арт ателиета и предизвикателства за цялото семейство допълват фестивалните активности и може би вече се досещаш, че тази мащабна организация е невъзможна без герои като теб.
С какво мога да съм полезен?
Нужни са доброволци, които да съдействат в следните дейности по екипи:
 • Екип Публика - посрещане на публиката, преглед на покани, билети, насочване на публиката в основното фестивално пространство.
 • Екип Щанд - продажба на билети, сувенири, тениски, дискове и др; заверяване на покани, предоставяне на информация и т.н
 • Екип Гости - обгрижване на гостите по време на престоя им в Банско (посрещане, настаняване и др.) Задачата на домакини е да бъдат с изпълнителите и да им осигурят необходимото съдействие, да ги съпровождат до фестивалното пространство, хотел, пресцентър, джаз академия, сцена и т.н.
 • Екип Комуникации - подпомагане дейността на комуникационния екип при осъществяване на ежедневни дейности, свързани с организацията на срещи с медии и изпълнители, подготовка на снимки и текстове за социалните медии.
 • Екип Офис - координацията на всички екипи, подпомагане организацията и провеждането на фестивала.
 • Екип Сцена и Беклайн - подкрепа при подготовката на основната сцена, както и на всички други сцени на фестивала; дейности, свързани с организацията на пространството, поставяне на реклами, подреждане на местата за публиката, инструментите за изпълнителите и др.
 • Екип Мултимедиен синхрон - синхронизиране на видеоклипове и рекламни видеа по време на изпълненията.
 • Екип Бекстейдж - доставка на храна и напитки за изпълнителите в бекстейджа, зареждане, обслужване, сервиране, почистване и др.
 • Екип Изхранване - доставка на храна и напитки за доброволците, техническите екипи и изпълнителите, сервиране и отсервиране.
Преди да се впуснеш в доброволческото си приключение, ще преминеш през подробен инструктаж за съответната позиция.
Кога?
Фестивалът е от 5 до 12 август 2023 г. Записването за доброволци е отворено до 30 юни. Ще се разработи и график с ангажираност, който ще се съобразява с възможностите на всеки. Ако искаш да се включиш за по-кратък период, може да пишеш нa организаторите, но имай предвид, че с приоритет са доброволците, които могат да участват в целия период с оглед на подготовката и обучението за различните дейности.
Къде?
Град Банско, площад “Никола Вапцаров” и градския парк.
Организатор?
Банско джаз фестивал.
Защо да се включа?
Ето няколко добри причини:
 • Ще помогнеш да за популяризирането на джаза, а така дългосрочно ще допринесеш за повишаване музикалната култура на много от младите хора;
 • Ще подкрепиш таланта на изгряващи звезди, ще помогнеш да бъде оценен труда и творчеството на композитори, музиканти и изпълнители и техните най-нови продукции;
 • Ще срещнеш нови приятели и заедно ще създавате вълнуващи спомени;
 • И, разбира се, ще слушаш хубава музика.
Нужни умения?
 • Топ комуникативност
 • Бърза ориентация и реакции
 • Отзивчивост и желание
 • Английският език е предимство
Ако се включиш, ще трябва:
 • да посочиш времето, в което можеш да участваш в организацията и провеждането на фестивала;
 • да запознаеш организаторите с твоя опит като доброволец, какви езици говориш, какви специални умения имаш;
 • да споделиш мотивите ти за участие.
Междувременно можеш да влезеш във фейсбук страницата на феста: https://www.facebook.com/BanskoJazz и предварително да разбереш повече за историята му.
План при лошо време?
Мятай по едно око на страницата във Facebook, където ще обявят какъв е планът за действие, ако прогнозата е лоша. Не се тревожи, организаторите ще пишат лично и на всеки, който се е записал.
Осигурен транспорт и настаняване?
Ще има организиран транспорт по график от София до Банско и обратно. Ако си от друг град, можеш да използваш този трансфер или да намериш друг начин да стигнеш до града. Що се отнася до нощувките, те ще бъдат в хотели и къщи за гости в Банско, отново поети от организаторите.
Осигурена храна?
Да.
Рискове за здравето?
Няма.
Има ли възрастови ограничения за доброволците?
Не. Ако си непълнолетен, трябва да попълниш и декларация за информирано съгласие от родител, ще намериш образец за нея ето тук.
Как да участвам?
Натисни бутон "ЩЕ УЧАСТВАМ"