По пътя – JP3, България

JP3 По пътя, България
Живко Петров – пиано
Димитър Карамфилов – контрабас
Димитър Семов – ударни

JP3 е комбинация от трима музиканти от най-висока класа, които са били в основата на много ключови проекти от висшата лига в българската поп и джаз музика в България през последните 30 години.
JP3 са част от музикалните биографии на Йълдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Белослава, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров, Орлин Горанов и много други.
JP3 е концепция за музика, визуализирана през 2007 в DVD проекта Understandable.
JP3 са 13 музикални приказки, в албума „It’s A Dream“ 2012.
JP3 са 9 свята в „Between the Worlds“ 2015.
JP3 и Гери Турийска се събират за “Nothing is over” 2017.
От 2007 до 2019 контрабасист в триото е Веселин Веселинов – Еко, а от 2020 в
JP3 влиза Димитър Карамфилов.
JP3 издават албума „Change the Way”.
2022 е годината, в която излиза петия студиен албум на триото “On the way”, който те ще представят пред публиката в Банско
Живко Петров e безспорно явление в българския джаз, пианист от най-висока класа, композитор и аранжор. Първата му група е Jazz Breakers, следват години на работа с Белослава по всички нейни албуми и концерти до 2016, аранжиментите на два от най–красивите албуми на Камелия Тодорова са негови – Pearls и Feels like; заедно с Ангел Заберски създават проекта Jazz Surprise, в който аранжират класически произведения като джаз стандарти, а по-късно и The Four Pianists; емблематична е работата му с Лили Иванова, Мария Илиева, Любо Киров, Хилда Казасян. На международната сцена е свирил с музиканти от класата на Chico Freeman, Francesco Bearzatti, Natalie The Floacist и Natalie Cole. Дебютният му авторски албум After 4 му носи Икар, следва Ten през 2019, като през 2022 тези два албума са събрани в книга „20 прелюдии за пиано“.
Димитър Карамфилов e един от най-търсените контрабасисти на родната музикална сцена. Свирил е в различни проекти с Христо Йоцов, Михаил Йосифов, Хилда Казасян, Антони Дончев, Шибил Бенев, Теодоси Спасов, както и с Том Харел, Джери Бергонци, Марио Станчев. Работи и пътува на турнета с Pink Martini. През 2018 излиза дебютният му албум Екология, а през 2021 – Turn to Love.
Димитър Семов е един от водещите барабанисти и перкусионисти в България. Работил е с редица водещи родни музиканти като Милчо Левиев, Васко Василев, Камелия Тодорова, Вики Алмазиду, Георги Дончев, Росен Захариев. Често е канен като гост-музикант в проекти, концерти и албуми на български поп и рок певци и групи като Сленг и Стефан Вълдобрев.