Зара Макфарлън квартет, Великобритания

ЗАРА МАКФАРЛЪН (Великобритания)
Зара Макфaрлън – вокал

Зара Макфарлън си е изградила отлична репутация в света на джаза със своя уникален глас и с песните, в които комбинира много елегантно джаз, фолк и ню-соул влиянията със своите ямайски корени.
С много награди зад гърба си, Зара Макфарлън е желан гост на британските джаз форуми, често със своя бенд може да бъде чута в клубове като Ronnie Scot, The Jazz Café, но и в Роял Албърт Хол в Лондон или пък отвъд океана на Джаз фестивала в Рочестър (САЩ) или на South by Southwest Music Festival. Работила е с музиканти от класата на Грегъри Портър, Моузес Бойд, Гери Бартс, Хю Масекела и с редица продуценти, сред които „малкия“ Луи Вега, Денис Бовел, Floating Points и други. Участвала е в постановки на Кралския Шекспиров театър и Операта Глинденбурн. Била е преподавател в няколко музикални академии, включително в престижното Guildhall School of Music.
Зара Макфарлън е създала една уникална програма, която отвежда слушателите на пътешествие из изумителния живот и кариера на Сара Вон, емблематично име за света на джаза и не само, наричана Божествената, чието влияние се простира отвъд границите на музиката. Магията на нейните песни ще бъде пренесена на сцената в Банско с приглушено красивия „нежен и бляскаво ясен“ глас на Зара Макфарлън. Ще прозвучат знакови за Сара Вон заглавия като Them Their Eyes, Shulie Bop, Baubles Bangles, Beads.