Луси Удуърд квартет, САЩ

Луси Уудуърд (САЩ)
Луси Ууъуърд – вокал
Джеле Розенбург – китара
Удо Панекит – бас
Ник де Бройн – ударни

Родена в Лондон, израснала в Ню Йорк и Нидерландия, в изключително интересно семейство. Майка й е оперна певица и музиколог, а бащата – диригент и композитор, а музиката, която звучи в дома им варира от Шопен, през Близкия Изток до Майкъл Джексън. Така Луси Удуърд от малка осъзнава колко важни са мелодията, от една страна, и историята в една песен, от друга.
Веднага щом завършва гимназия, Луси започва да пее по клубове в Ню Йорк със свой собствен бенд. Първият успех, който я извежда на международната сцена, идва за Луси Удуърд в началото на XXI век с един много успешен албум, записан за Атлантик рекърдс и две награди от BMI Music. Следват още успешни солови албуми за големи компании.
Успоредно с това Луси е една от най-търсените певици за турнета и работи с групи като Пинк Мартини (за едно от тези турнета трябва буквално за седмица да научи част от песните на хърватски, турски и японски), Род Стюарт, с когото обикаля целия свят и Snarky Puppy. Това сътрудничество я отвежда до много концерти в престижни зали като Роял Албърт Хол и включва изключително популярни песни като Too Hot to Last. Била е беквокалистка и е правила аранжименти за Селин Дион, Барбара Стрейзанд и Шака Кан.
Между 2018 и 2020 Луси Удуърд обикаля Северна Америка и Европа заедно с номинирания за Грами китарист Чарли Хънтър. Двамата имат записани два съвместни успешни албума. Песни на Луси влизат в саундтрака на немалко филми, сред които What а Girl Wants, Лас Вегас и Ледената принцеса (с нейна версия на прочутата It’s Oh So Quiet на Бьорк).
Гостувала е на Биг бенд състави в Европа и САЩ, сред които Биг Бенда на Радио Франкфурт. Често води майсторски класове в различни държави и за вокално майсторство и по композиране на песни. Нейният пети студиен албум е продуциран съвместно с носителят на Грами Дейвид Гарза и в него участва изключителния басист Тим Льофевр.
„Луси има дълбок глас, с много соул и е едновременно виртуозна и страстна вокалистка“ – Майкъл Лийг от Snarky Puppy
“Луси Удуърд завладява публиката с нейният наситен соул глас, който на моменти ескалира и избухва, подобно на Мейвис Стейпълс“ – All About Jazz