Хесус Молина & Лос Дромерос, Колумбия – САЩ

ХЕСУС МОЛИНА & ЛОС ДРОМЕРОС – Колумбия/САЩ
Хесус Молина – пиано
Данило Амуедо – барабани
Джей Пи Фондес – барабани
Алекс Полибас – бас

Хесус Молина е роден в Синселехо, Колумбия през 1996. На 12 години започва да свири на саксофон, но на 15 се насочва към пианото. Едва 20-годишен, той получава престижната стипендия на името на Хуан Луис Гера, която се връчва от Latin Grammy Cultural Foundation. Така заминава да учи в Бъркли. Днес Хесус Молина е една от ярките изгряващи звезди на международната джаз сцена и обикаля света, свирейки на големи и престижни сцени.
През 2022 в Лос Анжелис заедно с музикантите от Лос Дромерос формират група, която в музикално отношение е повлияна от Elektric Band на Чък Кърия, Weather Reports и други знакови джаз формации. Новосъздадената група тръгва на своето музикално пътешествие в търсене на нови фюжън хоризонти, съчетавайки мултижанровата авторска музика на Хесус Молина с експлозивната енергия на Лос Дромерос с техните двама виртуозни барабанисти, които свирят на един огромен иновативен барабанен сет. Преживяването, което поднасят на своята многобройна публика, се движи между фюжъна, тимба, салсата, джаза, латино-джаз, латино-поп и всичко между и около тези посоки.
Данило Амуедо е роден в Рио де Жанейро, в семейство на музиканти. Баща му Лео е прочут китарист. Данило печели стипендия и заминава за Бъркли, но напуска след три семестъра, за да пътува като барабанист с музиканти от ранга на Иван Линс, Blood Sweat&Tears и Вероника Суифт.
Другият виртуозен барабанист в Лос Дромерос идва от Чили. Името му е Джей Пи Фондес. И той получава пълна стипендия за да учи в Бъркли, благодарение на Latin Grammy Cultural Foundation. Там Джей Пи свири с легенди като Артуро Сандовал, а също така с Лено, Кристиан Галвес и други.
Гай Емануел Бернфелд е роден в Израел, там започва пътя си в музиката, който го отвежда до Бъркли и Rimon School of Music. След завършването се „хвърля“ в джаз водовъртежа, работи като студиен музикант, участва в турнета на различни формации. Свирил е с Тигран Хамасян, Майк Стърн, The Living Tombstone, The Gag Quartet и други.