Георги Корназов квартет, Франция – България

ГЕОРГИ КОРНАЗОВ квартет
Аник Чизарук – вокал
Мила Цанкова – цигулка
Георги Корназов – тромбон
Давид Венитучи – акордеон

Георги Корназов представя премиера на своя проект СВЕТЛОСЕНКИ, с негова авторска музика, по текстове на Аник Чизарук.

Един квартет – две жени и двама мъже, интерпретира една оригинална, поетична и емоционална творба. Джаз, песен, класическа и традиционна музика са деликатно съчетани с авторския буктрейлър.

Георги Корназов, който живее и работи в Париж от 28 години, е роден през 1970. Първият инструмент, на който започва да свири като дете, е пиано. Но на 12 разбира, че неговата голяма любов е тромбона. Завършил е Националното музикално училище и Националната музикална академия в София, като успоредно с класическата музика, Георги започва да „навлиза“ и в джаза. Много бързо израства и скоро свири с някои от най-големите в българския джаз – Милчо Левиев, Антони Дончев, Христо Йоцов, Теодоси Спасов, Стоян Янкулов, с „Бели, зелени, червени“, както и с Иво Папазов.
Когато е на 23, сформира първата си група, The Dixie Jockers. През 1995 е приет във Висшата академия за музика и танц в Париж, в класа по джаз и импровизация. Там учи СLa Defense със секстета на Жофруа Тамизие. През следващите години създава пет различни формации, с които свири авторска музика. Изгражда си сериозна репутация в джаз средите. Работи с големи имена като Куинси Джоунс, Ал Жиро, Туутс Тилеманс, Кени Уийлър, Милчо Левиев, Иво Папазов, Теодоси Спасов, както и с ансамбли от ранга на Парижкия биг бенд, Биг бенда на немското радио, The Vienna Art Orchestra и други.

„Георги Корназов е вселена между България и западния джаз, майсторска смес от неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността“ – Ив Дорисон, Culture Jazz

Мила Цанкова е цигуларка, която не се страхува да изследва нови музикални хоризонти. Тя не се ограничава само с класическата музика, а е универсална цигуларка, която изследва широк спектър от музикални жанрове.

„Скромността на Аник Чизарук като изпълнител й дава невероятна сила, която предизвиква спектър от емоции, смях и тръпки“ – Бертан Дикал, France Musique

“Давид Венитучи създава невероятни звукови съчетания със своя акордеон“ – Фабиен Паско, Telerama